Young Business Minds

Jong ondernemer zijn biedt zowel uitdagingen als kansen. Het kan moeilijk zijn om serieus te worden genomen en om respect te krijgen van je collega's wanneer je jong bent, maar het is ook een kans om dingen op een nieuwe en frisse manier te bekijken en een nieuwe impuls te geven aan de manier waarop zaken normaal worden gedaan.

 

Een belangrijke uitdaging is om anderen te overtuigen van je ideeën en te laten zien dat je een goede ondernemer bent. Met geduld, doorzettingsvermogen en door te geloven in jezelf, kun je dit bereiken en succesvol worden als jonge ondernemer.

Omdat jonge ondernemers vaak minder ervaring hebben dan hun oudere tegenhangers, is netwerken van essentieel belang. Door te netwerken met andere jonge ondernemers of professionals in het vakgebied, kunnen jonge ondernemers kennis en ervaring uitwisselen en waardevolle contacten leggen.

 

Ondanks de uitdagingen en kansen die jonge ondernemers tegenkomen, laten de successen van vele jonge ondernemers zien dat het mogelijk is om te slagen als je vasthoudt aan je visie en gemotiveerd blijft. Jonge ondernemers hebben vaak de durf en het enthousiasme om hun dromen te verwezenlijken, en daarmee zijn zij de toekomst van het ondernemerschap.

Persoonlijke ervaring

Als jonge ondernemer sta je voor vele keuzes die van invloed zijn op je toekomstige succes. Een van de belangrijkste keuzes die ik heb gemaakt, is de beslissing om mijn studie voort te zetten of door te gaan met ondernemen. Helaas kon ik deze twee moeilijk combineren en zat ik in een lastig dilemma, dat niet alleen mijzelf maar ook mijn omgeving, zoals mijn familie, in de war bracht. Het is spijtig te zien dat jonge ondernemers vaak worden ontmoedigd in het nastreven van hun dromen. Mogelijk is deze reactie te wijten aan het zwart-wit denken van de maatschappij van vandaag. Studeren is echter niet de enige manier om succesvol te worden en het kan vervelend zijn om te horen dat je zonder diploma nergens komt.

Ik kan mezelf hiervan als voorbeeld geven. Studeren was voor mij altijd al een demotiverende factor. Concentreren was een probleem, daarom was ik altijd snel afgeleid en werd ik als 'onserieus' gezien. Ik werd snel onrustig in de klas en stilzitten was voor mij een ramp. Aan de andere kant presteerde ik wel goed bij het werken in teamverband, het geven van presentaties of het debatteren. Door deze ervaringen wist ik dat het HBO niet iets was wat ik met plezier zou afronden.

Daarom koos ik voor een eigen onderneming. Dit zorgde voor enorme stappen in mijn ontwikkeling, en leidde me naar waar ik nu ben als persoon. Sinds ik ongeveer anderhalf jaar geleden niet meer studeer, heb ik als jong ondernemer ontzettend veel geleerd. Dit heeft zowel mentaal als praktisch veel voor me betekent en ik ben bewuster geworden van de werkelijkheid.

Als jonge ondernemer bewandel je een ander pad dan de meeste leeftijdsgenoten. Je bent bezig met andere dingen dan anderen, en komt al snel in het 'volwassen' leven terecht. Hierbij werk je fulltime en heb je dus ook meer inkomsten. Het is belangrijk om bewust om te gaan met geld zodra je veel begint te verdienen. Uit persoonlijke ervaring kan ik zeggen dat ik veel geld heb uitgegeven aan onzinnige zaken. Het is verleidelijk om dat sneller te doen op het moment dat je nooit echt veel inkomsten hebt gehad. Van weinig geld en bijbaantjes naar fulltime werken en goed verdienen kan soms een beetje duizelingwekkend zijn. Dit zorgt ervoor dat je bepaalde keuzes in het leven kan maken die anderen niet zo snel kunnen maken, zoals eerder financieel onafhankelijk worden en een eigen huis kopen. Je hebt ook meer tijd om leuke dingen te doen dan leeftijdsgenoten die nog studeren. Je bent je eigen baas en daardoor niet afhankelijk van anderen bij het plannen van bijvoorbeeld een vakantie. Je bepaalt zelf je agenda en financiën, wat een hoop verantwoordelijkheid met zich meebrengt op die leeftijd. Je zult daarom ook volwassener handelen in bepaalde situaties.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.